2012. március 23.

A mobiltelefon csontritkulást okozhat

A mobiltelefon csontritkulást okozhat
Egy tanulmány szerint a lehető legtávolabb kell tartanunk magunktól a telefont, mivel bebizonyosodott, hogy a mobiltelefon - derékon történő hordása - csökkentheti a csont sűrűségét a medence környékén.
Török tudósok 150 olyan férfit vizsgáltak - akik magukon hordják telefonjukat -, hogy megmérjék a medencéjük felső szélének csontsűrűségét. A férfiak átlagosan 6 éve használtak mobiltelefont, általában napi 15 órán át hurcolták azt.

A csontsűsűrég meglehetősen lecsökkent a medence azon oldalán, ahol a férfiak a telefonjukat tartották - állapították meg végső eredményként. A különbség statisztikailag nem volt jelentős, és a csökkenés nem érte el a csontritkulásban szenvedőkét. Mivel azonban a férfiak viszonylag fiatalok voltak - átlag életkor 32 év -, ezért idősebb korban további csontgyengülés léphet fel.

A tanulmány szerint, amit egyébként egy tudományos lapban is közzétettek, a mobiltelefonok által kibocsátott elektromágneses sugarak káros hatással vannak a csontsűrűségre.

A tudósok hangsúlyozták, hogy az előzetes vizsgálataik eredményei miatt a gyártók a mobiltelefonok következő generációjánál csökkentik a felhasználó szervezetére veszélyes káros sugárzások mennyiségét. Ugyanakkor, jobb lenne, ha a telefonunkat a lehető legtávolabb tartanánk magunktól a mindennapos használat során.

A medence csontjait gyakorta használják átültetésre, ami azt jeleti, hogy annak bármilyen károsodása befolyásolhatja a rekonstrukciós műtéteket. Azokban a procedúrákban, ahol fontos a csont sűrűsége, a jó eredmény érdekében a sebészek talán megfontolnák a műtéti beavatkozás lehetőségét - következtettek a kutatók.

A nemzetközi egészségügyi szervezet oldalán még több infót találsz. (http://www.who.int/peh-emf/en/)
Forrás:http://www.kamaszpanasz.hu/hirek/test/1403/a_mobil_csokkentheti_a_csipocsont%20suruseget

Mobil telefon  Vélmet & Harmonizálót vásárolhatsz :

www.energylife-world.com
Weboldalon a harmonizálók alatt találhatóak !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése