2013. január 25.

Mérgezőek az energiatakarékos izzók?


Meneküljünk az energiatakarékos izzóktól?
Miközben az Európai Unió erőszakosan tiltja be a hagyományos izzókat, addig egyre több kifogás merül fel a drága, de az uniós polgárokra rákényszerített energiatakarékos izzók ellen.
Most egy Németországban elvégzett kísérlet bizonyította be, hogy az úgynevezett fluoreszcens lámpák (CFL-ek) mérgezőek. Bekapcsolást követően ugyanis ezek az izzók karcinogén (rákkeltő) anyagokat bocsátanak ki, így fenolt, naftalént és sztirént.
A német kutatók meggyőződése, hogy ez az „elektromos szmog" rákkeltő, vagyis ezek az izzók növelhetik a mell- és bőrrák kialakulásának esélyét, valamint a migrén kialakulásának gyakoriságát. A szakemberek szerint a legjobb, ha LED-es világítást használunk, még akkor is, ha drága, ugyanis így védhetjük meg az egészségünket.
forrás. EuMozaiK



Egy friss német kutatás aggasztó tényeket állít az energiatakarékos, CFL izzókról - bekapcsoláskor állítólag mérgező anyagokat bocsátanak ki magukból.
Egy friss német kutatás aggasztó tényeket állít az egyre inkább terjedő energiatakarékos, kompakt fluoreszcens lámpák (CFL-ek) mérgezőek. Bekapcsolást követően karcinogén (rákkeltő) anyagokat bocsát ki, többek között fenolt, naftalént és sztirént. A kutatást végzők szerint ez az „elektromos szmog" nagyon káros. Ezért nem szabadna kellő szellőzés nélküli terekben, és fejhez közel, fejmagasságban használni.
Brit tudósok szerint ilyen kijelentések mellett további kutatásokra van szükség, ugyanakkor a hatóságok szerint az izzók teljesen biztonságosak. Igaz, hogy tartalmaznak higanyt, de csak kis mennyiséget, ezért „akkor sem okoznak egészségkárosodást, ha eltörnek". A legfrissebb jelentések szerint ugyanakkor az ilyen típusú izzók növelhetik a mellrák esélyét, hajlamosítanak a migrénre, és bőrproblémákra.

A hagyományos izzókat az Európai unióban fokozatosan tiltják be, eddig a 100 és a 75 wattos izzók gyártását tiltották be, mivel rendkívül rossz hatásfokkal alakítják az elektromosságot fénnyé. Az energiatakarékos CFL izzók ellen az utóbbi időben több aggály is felmerült. Több szempontból is a LED-es izzók tűnnek jó megoldásnak, és az általánosan hangoztatott nézet, mely szerint túl drágák, ma már nem feltétlenül igaz. A LED-es otthoni világítás lehetőségeiről hamarosan megjelenő cikkünkben bővebben is olvashat.
Forrás: http://www.eumozaik.hu/trendi/technika/rakkeltoek-az-energiatakarekos-izzok

Ha szeretne eredményesen az elektroszmog ellen védekezni ,tekintse meg az oldalunkat :
www.energylife-world.com

Itt megtalálhatja komplet termék palettánkat az épület harmonizálótol egészen a Mobil telefon chippig.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése