2012. november 6.

Gyermekek és mobiltelefonok: veszélyben a következő generációk egészsége

Nem Ionizáló Sugárzás Elleni Orosz Nemzeti Védelmi Bizottság

Gyermekek és mobiltelefonok: veszélyben a következő generációk egészsége

Russian National Committee on Non-Ionizing Radiation Protection: CHILDREN AND MOBILE PHONES: THE HEALTH OF THE FOLLOWING GENERATIONS IS IN DANGER
Moszkva, Oroszország, 2008. április 14.
A történelem során most először fordul elő, hogy a legtöbb gyermek és tinédzser a világon folyamatosan ki van téve a mobiltelefonokból áradó elektromágneses tér (EMF) potenciálisan káros hatásának.
Az elektromágneses tér fontos biotróp tényező. Nemcsak az egészségre hat, hanem a magasabb szintű idegrendszeri folyamatokra, beleértve a viselkedést és a gondolkodást. Mobilhasználat közben a sugárzás közvetlenül hat az emberi agyra.
A gyermekek és a tinédzserek váltak a mobilmarketing célcsoportjává az Egészségügyi Minisztérium egészségügyi szabályzatában megfogalmazott ajánlások ellenére, miszerint a 18 év alattiak nem kellene mobiltelefont használjanak (SanPiN 2.1.8/2.2.4.1190-03, 6.9. pont).
A mobiltelefonok által kibocsátott mikrohullámok jelenlegi egészségügyi határértékeinek megállapításakor nem vették figyelembe a gyermeki szervezet sajátosságait. A WHO elsőrendű fontosságúnak tartja a gyermekek egészségének megvédését a mobiltelefonokból áradó elektromágneses sugárzás (EMF) lehetséges negatív hatásaitól. A problémát fontosnak tartják az Európai Bizottság Tudományos Testülete, az európai és az ázsiai országok hatóságai, az elektromágneses sugárzás biológiai hatásairól tartott nemzetközi tudományos konferenciák résztvevői.

Különösen veszélyeztetettek a gyermekek, mivel:
– az elektromágneses energia jobban elnyelődik a gyermekek fejében, mint a felnőttekében (a gyermekek agyának nagyobb a vezetőképessége és kisebb a mérete, koponyacsontjuk vékonyabb, az antenna közelebb van az agyukhoz stb.);
– a gyermekek érzékenyebbek az elektromágneses sugárzásra, mint a felnőttek;
– a gyermekek agya érzékenyebb a krónikus elektromágneses sugárzás következtében felhalmozódott káros hatásokra;
– az elektromágneses sugárzás befolyásolja a felsőbbszintű idegtevékenység folyamatának kialakulását;
– a mostani gyermekek jelentősen hosszabb ideig fognak mobiltelefont használni, mint a mostani felnőttek.
A Nem Ionizáló Sugárzás Elleni Orosz Nemzeti Védelmi Bizottság (Russian National Committee on Non-Ionizing Radiation Protection) véleménye szerint a mobilt használó gyermekeknél a következő egészségügyi kockázatok léphetnek fel a közeljövőben: memóriavesztés, figyelemzavar, a tanulási képesség és a felfogóképesség csökkenése, ingerlékenység, alvásproblémák, fokozott érzékenység a stresszre, megnövekedett epilepsziás hajlam.

Várható (lehetséges) későbbi kockázatok: agydaganatok, a hallóideg és a fültornácideg daganatai (25-30 éves korban), Alzheimer-kór, elmebaj, depresszió-szindróma és az agy idegszerkezetének egyéb degenerálódásai (50-60 éves korban).
A Nem Ionizáló Sugárzás Elleni Orosz Nemzeti Védelmi Bizottság tagjai felhívják a figyelmet arra, hogy nagyon sürgős megvédeni a gyermekek egészségét a mobilkommunikációs eszközök elektromágneses sugárzásának hatásaitól. A hatósági szervekhez és a társadalomhoz fordulunk, hogy különösen figyeljenek erre a fenyegető veszedelemre, és hozzanak megfelelő intézkedéseket a következő generációk egészségét érő káros hatások megelőzése céljából.
A mobilkommunikációs készülékeket használó gyermekek nem fogják fel, hogy agyukat elektromágneses sugárzásnak teszik ki, és hogy veszélyeztetik az egészségüket. Véleményünk szerint ez a veszély sem sokkal kisebb, mint a dohányzásból vagy az alkoholfogyasztásból származó veszély. Szakmai kötelességünknek tartjuk, hogy tétlenségünkkel ne járuljunk hozzá a gyermekek egészségének károsításához.

A Nem Ionizáló Sugárzás Elleni Orosz Nemzeti Védelmi Bizottság tagjainak nevében az elnök:
Prof. Yury Grigoriev
46, Zhivopisnaya Str., 123182 Moszkva, OROSZORSZÁG
+7-499-193-0187 rcnirp@mail.ru

Forrás; http://sugarzas.info/russian.html

Ha szeretne védekezni vagy megismerni milyen lehetöségei vannak látogasson el 
a weboldalunkra :   www.energylife-world.com


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése