2013. június 27.

Elektroszmog - a láthatatlan gyilkos

Elektroszmog - a láthatatlan gyilkos

A magasfeszültségű kábelek, tévéadók, mobilátjátszók, de a mikrohullámú sütők és ártatlannak látszó televíziók, mobiltelefonok az elektromágneses hullámok egész spektrumát árasztják. A szolgáltatók tábora határozottan állítja, mindez nem veszélyes a szerv
Az Egyesült Államokban negyed századdal ezelőtt a Houston/Texas Elektromos Tárasságot 25 millió dolláros kártérítésre kötelezték, mert a 345 kilovoltos óriás áramfejlesztőjük egy iskola területén 300 gyerek egészségét veszélyeztette. A bíróság a büntetés mellett arra is kötelezte az áramszolgáltatót, hogy a vezeték nyomvonalát máshová helyezze át. Miután villamos áram nélkül ma már senki nem tud meglenni, és az egészségkárosodás sem egyértelműen bizonyított, a harc várhatóan még jó ideig eltart majd.

Ami azonban máris bebizonyosodott: a későbbi egészségkárosodás gyenge sugárzás tartós hatása esetén minden frekvencia-tartományban előfordulhat. Akár rádióáram, akár hő-, fény- vagy mikrohullám, lézer vagy ultrarövid-hullám, radar vagy rádióhullám, röntgen - mind elektromos és mágneses mezőket hoz létre. Fizikai különbség köztük egyedül a hullámhosszban és az ezzel összefüggő frekvenciában van. Ebből az elektromágneses spektrumból az ember fény- és hősugarak kis tartományát észleli. A többi kikerül a mi érzékeli területünkből, alattomos veszélyt fejt magában.


Minél rövidebb a sugár, annál energiagazdagabb. Bizonyos hullámhosszok alatt a szervezet veszélyben van. A sugárzások ugyanis a sejtek atomjait és molekuláit ionizálni tudják, elektromosan vezetőképessé teszik, így a sejtek biológiai összetételét meg tudják zavarni. Ez a hatás érvényes a rákkeltő ultraviola sugarakra, a röntgensugarakra, a különleges rövidhullámú gammasugarakra. Mindezt már kiderítették és igazolták a tudósok.

De mindinkább gyanúba kerülnek a hosszabb hullámok rezgései is melyek nem ionizálnak. Ezek a sugarak a testsejtek molekuláiban közlekedni tudnak. Az élet legkisebb építő elemei egymáshoz súrlódnak, s közben meleget fejlesztenek, így a test felforrósodik anélkül, hogy a bőrön ez érzékelhető lenne. Ráadásul a sugárzás megzavarja a szervezetben a bioáramlást. Mind a növényeknél, mind az állatoknál, mind az embernél alapvető szerepet játszik az életműködésben az elektromosság. A parányi sugárhatások fokozzák az izmok, a szervezet működését, és ha valami ezt megzavarja, végzetes hibás információk jöhetnek létre.


Dr. Werner Grundler még az 1970-es évek végén figyelmeztette a fizikusokat, hogy a mikrohullámok befolyásolják a szaporodást. Kutatásai során bebizonyosodott hogy némely frekvenciáknál az egysejtűek vagy lassabban, vagy gyorsabban osztódnak, mint ahogy náluk természetes. A termeszek étvágya is ingadozik a talaj mágneses terének változtatására. A méhek menekülnek, ha másodpercenként 50 rezgésszámú elektromágneses hatás éri őket. Az egerek és a patkányok a magasfeszültségű vezetékek közelében veszítenek a súlyukból, a kutyáknál szívműködési rendellenességet okoz az erős magasfeszültségű mágneses tér. Az emberi embriók sejtfalai kromoszóma-károsodást szenvednek a mikrohullámú sugárzás hatására.

A magasfeszültségű kábelek, tévéadók, mobilátjátszók, de a mikrohullámú sütők és ártatlannak látszó televíziók, mobiltelefonok az elektromágneses hullámok egész spektrumát árasztják. A szolgáltatók tábora határozottan állítja, mindez nem veszélyes a szerv
A káros határérték sok mindentől függ

A sugarak komplex hatására nincs általános elmélet. Egyfelől ezek a hatások függenek a hullámhossztól, az intenzitástól, a sugárzás időtartamából, másfelől meghatározó szerepe van mind a szövet összetételének, mind a besugárzott szervezet formájának.

Amióta élet van a Földön, minden organizmus természetes elektromágneses teret von maga köré. Az ionoszféra és a Föld felülete közt elektromos tér képződik. Más sugárzás van a levegőben: elektromos és mágneses impulzusok, amelyek viharban képződnek és az atmoszférában széles sávban szétterülnek. Ehhez jön a Föld mágneses tere. A tudósok abból indulnak ki, hogy az élőlények a fejlődés során hozzáidomulnak ezekhez a hullám-hatásokhoz.

De 1882 óta, amióta Edison megnyitotta a világ első kereskedelmi elektromos erőművét New Yorkban - és a vízhez és gázhoz hasonlóan az áramot is vezetéken lehet szállítani - a természetes elektromágneses rezgések hatásához mind több mesterséges csatlakozott. Végül is a rádiókészülékek, minden elektromos vezeték és elektromos készülék hosszú hullámú sugárzást bocsát ki. A mikrohullámú sütő meghódította a konyhákat, a háztartásokban ott a tévé, a rádió. S miközben az emberek a katonai radarállomás telepítése ellen tiltakoznak, de a zsebükben ott lapul egy-két mobiltelefon, a házuk fölött ott a mobil-vételt erősítő berendezések erdeje, naphosszat ülnek az ugyancsak sugárzó monitorok előtt, a hálószobában ott a tévé, a konyhában egyre több elektromos berendezés - ezek folyamatos sugárzása ellen nem tiltakoznak, sőt "élvezik".
A rejtett sugárzás még veszélyesebb lehet

Először 1989 júniusában egy amerikai orvoskongresszus figyelmeztetett arra, hogy a sok rejtett sugárzás sokkal nagyobb szerepet játszhat, mint a magasfeszültségű távvezeték. Az ipari államok népességének legnagyobb része azonban a napi sugárfürdőt egyáltalán nem veszi észre. Ekkor ugyanis már a kórházakban sorra jelentkeztek a sugárzás ártalmai miatt szenvedők. Az újzélandi Wellingtonban felfedezték, hogy a leukémiás férfiak túlnyomó többsége villany-, rádió- és tévészerelő. David Savitz amerikai járvány-szakorvos Colorado államban azoknak a gyerekeknek a rákbetegségét tanulmányozta, akik magasfeszültségű vezetékek környezetében laktak. Az eredmények azt bizonyították, hogy a rákos esetek ezeken a helyeken megkétszereződtek. Más tanulmány arra hívta fel a figyelmet, hogy növekedés-zavarok adódhatnak a távvezeték közelében élő gyerekeknél.

Az ipari lobbi azonban mindig tud olyan "ellentanulmányokat". A kényelmüket szerető emberek pedig szívesebben hisznek ez utóbbiaknak, mint a tényeknek. Egészen addig, míg maguk is betegek nem lesznek. De akkor már késő?
Harmonizáló eszközökröl olvashat és meg is rendelheti a következö web oldalon:

www.energylife-world.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése